Geschiedenis

Reeds een eeuw wakker voor de bakker.

 

Wouters is bijna 100 jaar actief als producent van bakkerijgrondstoffen en vetstoffen. Sindsdien zijn we steeds “wakker voor de bakker”.

1927 Oprichting van Wouters NV door Dhr. Wouters, het bedrijf is gespecialiseerd in bakkerij-grondstoffen. Het bedrijf is gevestigd in Antwerpen.

1988 Oprichting van Granimex NV door de familie Van den Berghe. Granimex verpakt en verdeelt op dat moment dierlijke vetten voor de humane consumptie.
Granimex ging van start in Bavegem (regio Wetteren)

1990 Uitbreiding van de productiecapaciteit bij Granimex NV voor het afvullen en verpakken van plantaardige oliën en plantaardige vetten. Introductie van de merken “Larbel” (reuzel), “Fribel” (rundvet) en “Palmax” (palm)

1994 Overname door de familie Van den Berghe van de firma Wouters NV.

1997 – 2000 Opbouw van een nieuwe productiesite voor Granimex NV en Wouters NV in Lokeren, Industriezone E17. Installatie afvullijnen, mengunits en verpakkingslijnen voor vloeibare oliën, poeders en vetten en verdere ontwikkeling van broodbereidingsmiddelen in pasta en poedervorm. De site is volledig HACCP, FSSC (toen nog ISO) en FCA gecertificeerd.

2004 Intrede van de 3° generatie eigenaars. Jan en Wim Van den Berghe nemen het aandeelhouderschap en het roer over van de familiale bedrijvengroep Lipa Family.

2012 Granimex en Wouters worden gefusioneerd tot Wouters NV.

2014 Het “Patisco”-gamma versterkt de producten voor de banketbakkerij.

2014 Introductie van mixen voor merkenbroden zoals “Délipure” en “Pain Arthur”

2018 De verpakkingen van het bakkerijgamma worden vernieuwd. Een nieuwe afzaklijn voor poedervormige broodverbetermiddelen wordt in gebruik genomen.

2019 Er wordt geïnvesteerd in een state of the art bag in box-lijn voor het verpakken van oliën.

2021. Op 30 april worden de Wouters activiteiten gesplitst. De olie en vet-activiteiten worden verkocht aan Remia CV. De bakkerij-activiteiten en de vennootschap Wouters NV worden overgenomen door de Koninklijke Zeelandia Groep.